Home

Creșe

Administratia Scolilor Sector 6

Creșe

PLACEHOLDER TAB 1

PLACEHOLDER TAB 2

PLACEHOLDER TAB 3

PLACEHOLDER TAB 4

PLACEHOLDER TAB 5

Pe raza Sectorului 6 sunt șase creșe de stat: două sunt gestionate de Administrația Școlilor și funcționează ca unități de învățământ, iar patru de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6.

Creșa Clopoțel și Creșa Casa cu Ștrumfi din Sectorul 6 au fost preluate de la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Sunt gestionate de Administrația Școlilor și funcționează ca unități de învățământ. Mai exact, programul de lucru și vacanțele urmează structura anului școlar, cu 5 module, despărțite de 5 vacanțe.

Aceste două creșe au un număr mai mic de copii. Programul este de luni până vineri, de la 7.30 la 17.30, iar costurile hranei, ca și la grădinițe, sunt suportate de către părinți (22 de lei pe zi).

Copiii sunt împărțiți pe grupe: grupa mică (0-12 luni), grupa mijlocie (13-24 de luni) și grupa mare (25-36 de luni). Numărul de copii dintr-o grupă este mai mic decât la grădinițe. Conform normelor, trebuie să fie: 5-9 copii la grupa mică, 8-15 copii la grupa mijlocie și 8-20 de copii la grupa mare.

Creșa Neghiniță, Creșa Harap-AlbCreșa Pinocchio și Creșa Îngerașii, aflate în subordinea DGASPC Sector 6, sunt servicii publice cu personalitate juridică, autorizate pentru a primi și îngriji copii în vârstă de 1-3 ani.

Fac parte din sistemul de învățământ preuniversitar, reglementat de legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 6.00 și 18.00. Cele patru creșe de stat ale DGASPC nu au vacanțe ca grădinițele și școlile, ci își întrerup activitatea, prin rotație, doar 30 de zile pe an, în timpul verii, pentru curățenie. De asemenea, își închid porțile în perioada sărbătorilor legale.

Servicii oferite

  • Îngrijire, hrană, supravegherea stării de sănătate a copilului;
  • Educație timpurie, în baza unui curriculum național, centrat pe dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și socială a copiilor;
  • Servicii complementare pentru copil și familie, respectiv servicii de informare și consiliere, de educație parentală, de terapie logopedică, de asistență psihopedagogică.

Pentru copiii din familii defavorizate, contribuția lunară pentru hrană este suportată de Consiliul Local Sector 6, prin DGASPC.

Procedura de înscriere

Înscrierea/reînscrierea copiilor de vârstă ante-preșcolară la creșă se face conform calendarului anual stabilit sau, în situații deosebite, pe toată perioada anului.

  • Etapa I – Reînscrierea copiilor care au frecventat creșa în anul anterior: are loc la finalul lunii mai.
  • Etapa a II-a – Înscrierea pentru prima dată a copilului la creșă: are loc în luna iunie.

Cererile se depun online. Mai multe detalii, plus documentele necesare la înscrierele, le găsești pe site-ul protectiacopilului6.ro.

Lista crese
Unitate de învățământ Adresă Telefon
Creșa „Clopoțel” Str. Moinești, nr. 34 021 434 12 14
Creșa „Casa cu Ștrumfi” Calea Giulești, nr. 184 021 220 10 18
Lista crese
Unitate de învățământ Adresă Telefon
Creșa „Harap Alb” Str. Estacadei, nr. 13 A 0376 203 298
Creșa „Neghiniță” Aleea Crăiești 1, București 0376 203 301
Creșa „Pinocchio” Aleea Compozitorilor, nr. 20 0376 203 313
Creșa Îngerașii Strada Rușețu, nr. 6A 021 9970 / 021 745 72 37