Adresa: Str. Valea Oltului, nr. 14
Telefon: 0741 716 818
E-Mail: gradinita_208@yahoo.com
Director: Matei Ana-Maria
Grădinița 208 este situată în cartierul Drumul Taberei, într-o zonă frumoasă, sigură, ferită de strada principală, ideală pentru confortul copiilor. Are o curte mare, spațiu verde și liniște.
Clădirea grădiniței a fost construită în anul 1973, ca urmare a creșterii demografice din această zonă. Ulterior, s-a extins prin construirea unui nou corp de clădire.
În 2024, a fost reabilitată, consolidată și modernizată, are un design inedit, cu pereți pictați manual și mobilier nou. Arată spectaculos atât la interior, cât și la exterior. Curtea e spațioasă, fiind și ea amenajată de ADPDU Sector 6 cu gazon, flori, locuri de joacă noi și clase în aer liber.
Grădinișa are 10 săli de clasă cu triplă funcționalitate. Mai dispune de vestiar pentru copii, cabinet medical și cabinet de consiliere psiho-pedagogică, grupuri sanitare, bucătărie proprie, sală pentru desfășurarea opționalelor (karate, muzică, pictură).
20 cadre didactice titulare, 9 îngrijitoare, doi bucătari și un paznic se ocupă de cei 202 preșcolari înscriși în anul școlar 2024-2025.
Programul este unul prelungit. Avem activități educative centrate pe copii, care să le ofere cadrul optim de dezvoltare - cu un climat socio-afectiv adecvat și informații adaptate fiecărui nivel de dezvoltare, pricepere. Totul pentru integrarea cu succes a celor mici în școală și în societate.
Lucrările de modernizare și reabilitare s-au făcut cu fonduri din PNRR și au presupus consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.
Este o clădire eficientă energetic, are panouri fotovoltaice, care cresc performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă au senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.