Home

Grădinița Nr. 230

Grădinițe

Nivel: preșcolar

Program grădiniță: 07.30 – 17.30

Capacitate: 8 grupe (184 de locuri)

Număr copii în grupă: 23

Număr educatoare: 16

Mese: mic dejun, prânz și 2 gustări (contra cost)

Dotări:

  • 8 săli cu triplă funcționalitate;
  • 1 cabinet medical
  • Izolator;
  • Bucătărie proprie;
  • Curte generoasă cu spații de joacă.

Cursuri opționale: engleză, dans, sport

Grădinița se află în curs de modernizare: în anul școlar 2022-2023, copiii sunt relocați la grădinițele Nr. 218 și 273.

Grădinița Nr. 230

Adresa: Aleea Potaisa, nr. 3

Telefon: 0723 855 517

E-Mail: gradinita_230@yahoo.com

Director: Iolanda Raluca Pop

Despre Grădinița Nr. 230

Grădinița Nr. 230 are o capacitate de circa 180 de locuri pentru prichindei, împărțite în 8 grupe. De acestea se ocupă 16 educatoare calificate.

Programul de funcționare este unul prelungit, de la 07.30 la 17.30.

În ceea ce privește dotările, grădinița are clase spațioase, cu multă lumină naturală, o curte generoasă, de 2.000 mp, umbrită de copaci, cu locuri de joacă de calitate. Dispune de pază, camere video și asistență medicală. De asemenea, are bucătărie proprie, unde se prepară micul dejun, prânzul și două gustări. Meniul este avizat de medic.

Cei mici fac sport, dans, cursuri de engleză, merg la spectacole de teatru, la grădini zoologice sau în diverse excursii.

Este în proces de reabilitare

Lucrările au început în noiembrie 2022 și ar fi trebuit să dureze 9 luni, până în august 2023. Din păcate, termenul a trebuit să fie prelungit.

„După ce a intrat constructorul în șantier, după decopertare, am găsit mai probleme la structurile de rezistență și a fost nevoie de CONSOLIDARE. Eu nu îmi asum ca acolo unde găsim astfel de probleme să mă fac că nu le văd și să executăm doar ceea ce contractasem inițial: reabilitare și eficiență energetică. Așa că, la aceste grădinițe a fost nevoie să oprim temporar lucrările și să contractăm o nouă expertiză, o nouă proiectare, să votăm noi indicatori tehnico-economici în Consiliul Local, să suplimentăm lucrările”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Grădinița Nr. 230 este gata în proporție de 80%. Estimăm ca cel târziu în martie 2024 să revină aici primii copii.

Pe toată perioada lucrărilor, cei mici au fost relocați la Grădinițele Nr. 218 și 273.

Valoarea investiției este de 10 milioane de lei, cu TVA.

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Grădinița Nr. 230 va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor