Home

Grădinița „Paradisul Piticilor”

Grădinițe

Nivel: preșcolar

Program grădiniță: 07.30 – 17.30

Capacitate: 10 grupe (200 de copii)

Număr copii în grupă: 20

Număr educatoare: 20

Mese: mic dejun, prânz, 2 gustări (contra cost)

Dotări:

  • 10 săli cu triplă funcționalitate;
  • Cabinet de consiliere psiho-pedagogică;
  • Cabinet medical;
  • Bucătărie proprie;
  • Spațiu de joacă exterior;
  • Alte dotări și îmbunătățiri vor fi aduse în urma lucrărilor de reabilitare.

Cursuri extracurriculare: engleză, dans (gratuit).

Grădinița „Paradisul Piticilor”

Adresa: Str. Moinești, nr. 9

Telefon: 021 434 12 14

E-Mail: gradinitaparadisulpiticilor@gmail.com

Director: Anghel Mihaela

Website: https://gradinitaparadisulpiticilor.ro/

Despre Grădinița „Paradisul Piticilor”

Grădinița ”Paradisul Piticilor” a fost deschisă în 2007, are 10 grupe, a câte 20 de copii fiecare. Funcționează cu program prelungit, de la 7.30 la 17.30.

Aici, „piticii” fac cursuri opționale de educație rutieră, muzică, educație pentru sănătate, pentru societate, dar și cursuri extracuriculare: dans, engleză etc.

Cele 10 săli de clasă au mobilier atractiv și multifuncțional, LCD-uri, DVD-uri, combine muzicale, dozatoare de apă și aparate de purificat aerul. Grădinița are sală de sport, cabinet de consiliere psihopedagogică, curte umbroasă cu locuri de joacă, bucătărie unde zilnic se prepară mâncare bună, adecvată pentru cei mici. Meniul este afișat săptămânal pe site-ul gradinitaparadisulpiticilor.ro.

Este în reabilitare până în septembrie 2023

Lucrările au început în decembrie 2022 și vor dura 9 luni, până în septembrie 2023. În tot acest timp, copiii au fost relocați la Grădinițele Nr. 229 și „Albinuțele”.

Valoarea investiției este de 6 milioane de lei, bani de la bugetul local și din credite externe (Banca Europeană de Investiții și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei).

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Grădinița „Paradisul Piticilor” va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.