Home

Montăm al doilea "Kiss and Ride" din Sectorul 6

Știri

Montăm al doilea "Kiss and Ride" din Sectorul 6

2023-04-18

Primul sistem „Kiss and ride”, amenajat la Școala Sf. Andrei, s-a dovedit a fi de un real folos. Astfel, îl vom monta pe al doilea, la Școala Nr. 279, din Aleea Callatis 1A.

Va avea o lungime de 40 m și va permite oprirea simultană a șase mașini, începând de miercuri, 19 aprilie, când cei mici revin din vacanță.

Odată cu montarea culoarului, traficul va fi fluidizat în zonă. Părinții nu vor mai bloca strada cu mașinile, iar locatarii vor scăpa de haosul din timpul săptămânii.

Aleea Callatis și arterele adiacente au fost reglementate cu sens unic.

UNDE VOM AVEA CULOARE PENTRU ÎMBARCAREA/DEBARCAREA ELEVILOR

  • Până pe 12 mai, vom implementa culoar special la Școala 156, Strada Dealul Țugulea 35. Va avea 45 m lungime și va fi permisă oprirea simultană a opt mașini.
  • În plus, am avizat la Comisia Tehnică de Circulație sistemul "Kiss and Ride" la școlile 59 (str.Vladeasa 9), 311 (str. Gârleni 10) și Orizont (str. Mihaela Ruxandra Marcu 3).
  • De asemenea, avem în curs de avizare alte trei culoare. Vorbim despre cele de la școlile 117 (str. Fabricii 22), 142 (str. Azurului 4) și Adrian Păunescu (Aleea Valea Prahovei 1).

 

Am luat decizia de a merge mai departe cu montarea sistemului "Kiss and Ride", după ce părinții, cadrele didactice și locatarii din zona Școlii Sf. Andrei s-au arătat mulțumiți de el.

Acesta facilitează traficul din perimetrul unității de învățământ și a scurtat și eficientizat timpul pe care părinții îl petrec în timp ce duc copiii la școală.

Pe 30 decembrie 2022, am amplasat aici primul culoar de îmbarcare/debarcare elevi, din Sectorul 6.