Home

Școala Gimnazială „Sf. Calinic de la Cernica”

Lucrări de reabilitare finalizate

Școala Gimnazială „Sf. Calinic de la Cernica”

Proiect realizat cu fonduri europene, pe Axa 10 POR. Valoarea totală: 13,8 milioane de lei.

S-a început în 2021, cu proiectarea. Au urmat avizele, semnarea contractelor de execuție. Șantierul propriu-zis a fost demarat în vara anului 2022.

Elevii au fost și sunt în continuare relocați la Școala „Adrian Păunescu”. 

UPDATE 13 februarie 2024

A fost realizată recepția lucrărilor. În noua clădire reabilitată se vor muta elevii de la PTTR Airinei, a căror școală e cu risc seismic și urmează să fie reconstruită. Elevii Școlii Calinic de la Cernica rămân, până la finalul anului școlar, acolo unde sunt deja relocați – la Școala Gimnazială Adrian Păunescu.

În ce au constat lucrările:

  • Clădirea a fost complet reabilitată, dar și consolidată! S-a modernizat sistemul de termoizolație pe fațade și terasă, s-au montat panouri fotovoltaice și s-a schimbat tot -  uși, ferestre, instalații sanitare, electrice, de climatizare, pardoseli, tavan, finisaje...
  • Există sistem de detecție incendiu (cu hidranți și avertizoare de fum), sistem de alarmă, de supraveghere video interior și exterior, inclusiv instalații de sonorizare, cu boxe imprimate în tavan și pereți.
  • Clasele și laboratoarele sunt luminoase, au aparate de aer condiționat, iluminat cu senzori. 
  • Există rampe și toatele pentru persoanele cu dizabilități, semnalizări pentru ieșiri de urgență și multe, multe altele.
  • ala de sport a fost și ea reabilitată, are dușuri, vestiare.