Home

Creșa „Îngerașii"

Instituții de învățământ construite de la zero

Creșa „Îngerașii"

Str. Rușețu, nr. 6A

În Sectorul 6 nu s-a mai construit nicio creșă din 1977. Până în primăvara lui 2022, când au început lucrările la Creșa „Îngerașii”, pe str. Rușețu, nr. 6A. Este singura din Cartierul Crângași și are termen de finalizare 31 decembrie 2023.

Clădirea va avea demisol, parter și un etaj, este construită și va fi dotată la cele mai înalte standarde.

Vor putea fi înscriși aici 124 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. 30 de locuri sunt rezervate copiilor care provin din familii defavorizate, cu venituri mici, crescuți de un singur părinte, iar 15 locuri vor fi pentru copiii cu dizabilități.

Valoarea investiției este de 10 milioane de lei, din care 3,5 milioane provin din fonduri europene nerambursabile (PNRR) și 800.218 lei de la Guvern. 55% din totalul cheltuielilor, adică 5,63 de milioane de lei, se asigură de la bugetul local.

Creșa Îngerașii nu este singura care se va construi în Sectorul 6. Urmează alte două, pentru care deja am obținut finanțare din PNRR. Una va fi în Militari, pe bd. Iuliu Maniu, nr. 11B, iar alta în Drumul Taberei, pe bd. Timișoara, nr. 69. Fiecare va putea primi câte 70 de copii.