Home

Creșa „Îngerașii"

Instituții de învățământ construite de la zero

Creșa „Îngerașii"

Str. Rușețu, nr. 6A

În Sectorul 6 nu s-a mai construit nicio creșă din 1977. Până în primăvara lui 2022, când au început lucrările la Creșa „Îngerașii”, pe str. Rușețu, nr. 6A. Este singura din Cartierul Crângași și are termen de finalizare 31 decembrie 2023.

A fost gata chiar mai devreme, recepția urmând să aibă loc pe 19 decembrie 2023.

 

Următorul pas este angajarea personalului. Vor lucra aici educatori, puericultori, infirmiere, asistente medicale și personal administrativ (bucătari, administrator etc.). În total – 64 de persoane. Toate posturile vor fi scoase la concurs pe 3 ianuarie 2024, pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Sector 6.

După ce totul este pregătit, Creșa Îngerașii își va putea deschide porțile pentru primii copii. Estimăm ca în ianuarie-februarie 2024 să își înceapă activitatea. Capacitatea creșei este de 135 de prichindei cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, care nu sunt înscriși în acest moment la o altă creșă de stat. 30 de locuri sunt rezervate copiilor care provin din familii defavorizate, cu venituri mici, crescuți de un singur părinte, iar 15 locuri vor fi pentru copiii cu dizabilități.

Despre Creșa Îngerașii

Este o clădire cu demisol, parter și etaj, dotată la cele mai înalte standarde de calitate.

La demisol (442 mp utili) se află spațiile tehnice, spălătoria, bucătăria, vestiarele pentru personal;

Parterul și etajul 1 au fiecare câte 900 mp. Găsim aici săli de joacă și dormitoare, grupuri sanitare speciale pentru prichindei, spații de așteptare pentru părinți, câte un cabinet medical și izolator, câte o o sală de luat masa cu o capacitate de două grupe, plus un oficiu unde mâncarea se aduce din demisol, cu un lift dedicat.

Lucrările au costat 10 milioane de lei, din care 3,5 milioane au provenit din fonduri europene nerambursabile (PNRR) și 800.218 lei de la Guvern. 55% din totalul cheltuielilor, adică 5,63 de milioane de lei, au fost asigurați de la bugetul local.

Creșa Îngerașii va funcționa de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00 și va fi administrată de DGASPC Sector 6, la fel ca cele trei creșe existente (Harap Alb, Neghiniță și Pinocchio).

Creșa Îngerașii nu este singura care se va construi în Sectorul 6. Urmează alte două, pentru care deja am obținut o finanțare de 28 de milioane lei, din PNRR. Una va fi în Militari, pe bd. Iuliu Maniu, nr. 11B, iar alta în Drumul Taberei, pe bd. Timișoara, nr. 69. Fiecare va putea primi câte 70 de copii.