Home

Grădinița Nr. 274 - finalizată și dată în folosință în 2023

Instituții de învățământ construite de la zero

Grădinița Nr. 274 - finalizată și dată în folosință în 2023

Bd. Iuliu Maniu, nr. 11D

Din aprilie 2021 am început construcția de la zero a unui nou corp de grădiniță în incinta Grădiniței nr. 274 (Bd. Iuliu Maniu, nr. 11D). Nici doi ani mai târziu, lucrările erau finalizate, iar din 27 februarie 2023 deja și-a început activitatea. Au venit aici prichindeii mutați din vechiul sediu al grădiniței, care intră în reabilitare.

Prima grădiniță nouă din mandatul meu este deja finalizată. Lucrările respectă toate standardele, clădirea are toate avizele, inclusiv ISU. Copiii Grădiniței 274 din Militari vor reîncepe activitățile în noua clădire, urmând ca vechea cladire, construită în urmă cu 73 de ani să intre într-un amplu proces de modernizare, va fi adusă la aceleași standarde de eficiență energetică, deci lucrările vor începe și aici imediat, în martie, suntem pregătiți”, a declarat primarul Ciprian Ciucu la 9 februarie 2023, când a semnat recepția lucrărilor.

Noul corp de grădiniță este unul modern, cu suprafață utilă de 2.082 mp, eficient energetic, la standarde nZEB, cu panouri fotovoltaice și panouri solare, care vor asigura curentul electric, căldura și apa caldă.

Are săli de clasă mari, luminoase și prietenoase cu cei mici, două săli multifuncționale, o sală de mese, lifturi, dușuri.

Va putea primi 180 de copii, în 8 clase.

Lucrările au costat 15,7 milioane de lei (bani de la bugetul local și din credite) și s-au desfășurat prin Direcția de Investiții a Primăriei Sectorului 6.