Home

Grădinița Nr. 230

Instituții de învățământ aflate în reabilitare

Grădinița Nr. 230

Adresa: Aleea Potaisa, nr. 3

Lucrările au început în noiembrie 2022 și ar fi trebuit să dureze 9 luni, până în august 2023. Din păcate, termenul a trebuit să fie prelungit. Va fi gata până în vara lui 2024!

„După ce a intrat constructorul în șantier, după decopertare, am găsit mai probleme la structurile de rezistență și a fost nevoie de CONSOLIDARE. Eu nu îmi asum ca acolo unde găsim astfel de probleme să mă fac că nu le văși să executăm doar ceea ce contractasem inițial: reabilitare și eficiență energetică. Așa că, la aceste grădinițe a fost nevoie să oprim temporar lucrările și să contractăm o nouă expertiză, o nouă proiectare, să votăm noi indicatori tehnico-economici în Consiliul Local, să suplimentăm lucrările”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

Pe toată perioada lucrărilor, cei mici au fost relocați la Grădinițele Nr. 218 și 273.

Valoarea investiției este de 10 milioane de lei, cu TVA.

Stadiul lucrărilor (în ianuarie 2024)

Grădinița Nr. 230 este gata în proporție de 99%. 

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Grădinița Nr. 230 va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.