Home

Grădinița nr. 274

Instituții de învățământ aflate în reabilitare

Grădinița nr. 274

Adresă: Bd. Iuliu Maniu, nr. 11D

Este o clădire foarte mare, cu o suprafață de 3.000 mp, lungă de 140 de metri. Se reabilitează și se consolidează. Termenul estimat de finalizare: 30 august 2024.

În incinta acestei grădinițe a fost construit un corp nou de clădire, care a fost dat în folosință la începutul anului 2023. Începând cu primăvara lui 2023 au început lucrările de reabilitare ale vechiului corp de grădiniță.

Pe perioada lucrărilor, copiii sunt mutați în noul corp de clădire.

Valoarea lucrărilor se ridică la 7,8 milioane de lei (cu TVA), bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Stadiul lucrărilor (în ianuarie 2024)

Se lucrează pe toate fronturile, cu 31 de muncitori: la pardoseli, grinzi, fundație. S-au decopertat pereții se armează cu plasă metalică, urmează turnarea plăcilor de beton. Stadiul lucrărilor, în ianuarie 2024, este de 40%.

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Grădinița Nr. 274 va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.