Home

Grădinița „Paradisul Piticilor”

Instituții de învățământ aflate în reabilitare

Grădinița „Paradisul Piticilor”

Adresă: Str. Moinești, nr. 9

Lucrările au început în decembrie 2022, iar termenul estimat de finalizare este 30 august 2024. În tot acest timp, copiii au fost relocați la Grădinițele Nr. 229 și „Albinuțele”.

Valoarea investiției este de 6 milioane de lei (cu TVA), bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Stadiul lucrărilor (în ianuarie 2024)

S-a refăcut șarpanta de la acoperiș, s-a schimbat tâmplăria, s-a izolat placa de la subsol. În ianuarie 2024, se făceau lucrări la instalația sistemului de detecție a incendiului, urmează să se schimbe instalația electrică și să se monteze recuperatoarele de căldură. Stadiul lucrărilor: 70%.

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Grădinița „Paradisul Piticilor” va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.