Home

Școala Gimnazială Nr. 309

Instituții de învățământ aflate în reabilitare

Școala Gimnazială Nr. 309

Adresă: Str. Moinești, nr. 9

Lucrările au început în primăvara lui 2023, iar termenul estimat de finalizare este 30 august 2024. Elevii sunt relocați în unități modulare de la Școala Gimnazială „Ion Dumitriu”.

Valoarea investiției este de 9,4 milioane de lei (cu TVA), bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Stadiul lucrărilor (în ianuarie 2024)

Școala 309 este o clădire P + 3 etaje. Se face decopertarea pereților și, în ianuarie, se lucra la gospodăria de apă din curtea unității și la sala de sport, care va avea nevoie de consolidare. Deja au fost decopertați pereții, urmează armarea lor. Urmează să se stabilească dacă și școala are nevoie de consolidare. Stadiul lucrărilor: 15%.

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Școala Nr. 309 va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.