Home

Școala Gimnazială Nr. 117 și Grădinița Nr. 170

Instituții de învățământ aflate în reabilitare

Școala Gimnazială Nr. 117 și Grădinița Nr. 170

Școala 117 și Grădinița 170 sunt în aceeași curte (str. Fabricii nr. 22), în aceeași clădire, împărțită pe paliere.  

Deadline

Lucrările au început în primăvara lui 2023, la corpul de școală, urmând corpul de grădiniță. La ambele, termenul estimat de finalizare este 30 august 2024. Se face atât reabilitare, cât și consolidare.

Copiii de grădiniță sunt relocați la after-school-ul Școlii 117, iar elevii Școlii 117 sunt relocați în unități modulare în incinta Colegiului „Tudor Vladimirescu”, o clasă la Grădinița 246 și 2-3 clase la Colegiul Economic „Costin Kirițescu”.

Valoarea investiției este de 18,8 milioane de lei (cu TVA), bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Stadiul lucrărilor (în ianuarie 2024)

Grădinița 170 este o clădire P+3 etaje. Până în ianuarie 2024, s-au decopertat pereții la interior și exterior, urmând armarea lor și tencuieli. Stadiul lucrărilor: 15%.

Școala 117 este o clădire P+2 etaje. Pereții au fost decopertați pe ambele fețe până la nivelul de strat suport, iar în ianuarie erau armați cu plasă sudată de fier. Urmează tencuirea lor cu un material special pentru asigurarea rezistenței. Stadiul lucrărilor: 35%.

Ce se va schimba

Lucrările presupun consolidarea și refacerea clădirii, de la armarea și izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, termice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Clădirea școlii și a grădiniței va fi una eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.