Home

Liceul Tehnologic „Petru Poni”

Instituții de învățământ aflate în reabilitare

Liceul Tehnologic „Petru Poni”

Adresă: Bd. Preciziei, nr. 18

Lucrările au început în primăvara lui 2023, iar termenul estimat de finalizare este 31 august 2024. Elevii sunt relocați în căminul din curtea unității.

Valoarea investiției este de 13 milioane de lei, bani obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Stadiul lucrărilor (în ianuarie 2024)

S-au decopertat pereții, s-a pus armătura pe stâlpi, urmează plasa de armare pe pereți, la interior și exterior. În ianuarie 2024, stadiul lucrărilor era de 20%.

Ce se va schimba

Lucrările de modernizare și reabilitare presupun consolidarea și refacerea clădirii (a școlii, a cantinei și a căminului), de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, finisaje exterioare, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, până la înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.

Va avea panouri fotovoltaice, care vor crește performanța energetică a clădirii, prin reducerea cererii de energie termică pentru apă caldă, căldură și electricitate. Toate sălile de clasă vor fi echipate, atât cu mobilier nou, cât și cu senzori de CO2 care măsoară calitatea aerului, iar debitul de aer proaspăt se realizată controlat, prin intermediul sistemelor de ventilație mecanică.

Liceul  va fi unul eficientă energetic. Avantajele sunt multiple: pe de o parte se reduce consumul de energie și scad costurile cu utilitățile, pe de altă parte, calitatea aerului din interior protejează sănătatea elevilor și a profesorilor.

Alte unități de învățământ aflate în reabilitare