Home

Grădinița Albina - finalizată și dată în folosință în 2021

Instituții de învățământ construite de la zero

Grădinița Albina - finalizată și dată în folosință în 2021

Str. Rușețu, nr. 17

Este cea mai nouă instituție de învățământ construită de la zero și finalizată, din Sectorul 6. Lucrările au început în decembrie 2019 și s-au încheiat în primăvara lui 2021. Deja în anul școlar 2021-2022 răsunau aici primele glasuri de copii.

Grădinița Albina nu are personalitate juridică, fiind arondată Liceului Teoretic „Marin Preda”. De altfel, clădirea grădiniței, împrejmuită corespunzător, este în aceeași curte cu cea a liceului.

Are o capacitate de 10 grupe, a câte 20-23 de copii fiecare, și funcționează după program prelungit, de la 7.30 la 17.30.

Dotările – noi și moderne. Are buncăr la subsol!

Clădirea grădiniței este una impunătoare. Are o amprentă la sol de 1.100 mp, subsol, parter și două etaje.

La subsol este bucătăria dotată cu utilaje de bună calitate, spații de depozitare, spălătorie proprie, grupuri sanitare, dar și două buncăre din care se poate ieși, printr-un tunel, afară, în curtea grădiniței.

La parter sunt două săli de grupă, fiecare cu propriul dormitor și grup sanitar. Aici este cabinetul medical, izolatorul, două vestiare, o sală de festivități și birouri.

La etajul unu sunt 4 săli de grupă cu dormitoarele și grupurile sanitare aferente, o sală de sport și un cabinet de consiliere.

La etajul doi sunt 4 săli de clasă cu dormitoare și o sală multifuncțională.

Are centrală proprie și fiecare sală, fiecare dormitor este spațios, luminos, curat, dotat cu mobilier modern, adaptat nevoilor celor mici.