Home

Rezultatele pentru „Grădinița de vară” 2024. Locurile rămase libere vor fi ocupate într-o nouă sesiune

Știri

Rezultatele pentru „Grădinița de vară” 2024. Locurile rămase libere vor fi ocupate într-o nouă sesiune

2024-06-11

1814 copiii au admiși în programul „Grădinița de vară” 2024, care se va ține în 12 unități din Sectorul 6, în intervalul 1 iulie – 31 august. Din totalul celor 3.700 de locuri, pe ambele luni, s-au ocupat 2977. 

Lista cu dosarele admise se găsește aici, dar și pe portal.primarie6.ro, la secțiunea „Grădinițe de vară”, de la Servicii Publice. Pentru a vedea dacă ați fost admiși, trebuie să vă căutați după numărul de înregistrare al dosarului. 

Grădinița Nr. 41 este singura ocupată în totalitate. Acolo, numărul de înscrieri a depășit numărul de locuri. Din acest motiv, copiii de la Grădinița Spiridușii care au depus actele la Nr. 41 au fost relocați la Grădinița Nr. 111.

104 de cereri au fost respinse de directorii de grădinițe pentru că părinții aveau domiciliul sau reședința în alte sectoare, chiar orașe, sau aveau vize de flotant expirate.

Grădinițele vor funcționa în intervalul orar 07.30 – 17.30.

723 LOCURI, RĂMASE LIBERE

Pentru completarea grădinițelor, vom organiza o nouă sesiune de înscrieri. Au rămas libere 723 de locuri, în 11 grădinițe. Vom reveni, curând, cu lista exactă a acestora, dar și cu perioada de înscrieri. 

ACTE NECESARE

Depunerea actelor se va face tot pe portal.primarie6.ro, tot la secțiunea „Grădinițe de vară”, la orice oră din zi.

Actele necesare vor fi:

  • Copie de pe dosarul medical existent la cabinetul medical de la grădinița unde copilul este înscris în prezent;
  • Cerere de înscriere (se completează și se generează online);
  • Cartea de identitate a ambilor părinți;
  • Hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile, care reglementează drepturile părinților și ale copilului, dacă este cazul.

Contribuția de hrană se achită ulterior, în contul grădiniței la care va fi admis copilul, sau fizic, la casieria unității.

Mesele preșcolarilor din medii defavorizate vor fi subvenționate, în baza unei adeverințe de la unitatea pe care o frecventează acum copilul.

CONDIȚII PENRU ÎNSCRIERE

  • Pot fi înscriși la grădinițele de vară doar preșcolari care au frecventat una din grădinițele de stat ale Sectorului 6, în anul școlar 2023-2024.
  • Unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul sau reședința stabilite pe raza sectorului cu cel puțin 60 de zile înainte de ultima zi a înscrierilor.
  • Au prioritate familiile monoparentale sau cele în care ambii părinți lucrează (caz în care va fi nevoie de o adeverință de la locul de muncă).